نشست دوم ارایه مقالات برگزار شد.

ارسال شده در تاریخ :

در نشست دوم ارایه مقالات روز اول همایش بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت، سه مقاله ارایه شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده پولی و بانکی، این نشست با حضور هیات رییسه دکتر وهاب قلیچ و دکتر زهرا خوشنود برگزار شد.



در ابتدای این نشست، مقاله «به کارگیری بلاکچین در تامین مالی زنجیره تامین: فرصت‌های بازآفرینی» توسط محمد جواد مصحفی ارایه شد. این مقاله به بررسی کاربرد بلاکچین‌های مجاز (Permissioned Blockchain) و قراردادهای هوشمند در تأمین مالی زنجیره تأمین  می‌پردازد. با بررسی پتانسیل این فناوری‌ها برای افزایش شفافیت، کارایی و امنیت در تراکنش‌های مالی، این مطالعه به دنبال شناسایی مزایا و چالش‌های کلیدی مرتبط با اجرای آن‌ها به خصوص در ارتباط با اوراق‌بهادار‌سازی حساب‌های دریافتنی (Account Receivables Securitisation) است.
تمرکز بر این است که چگونه بلاکچین‌های مجاز می‌توانند محیطی کنترل‌شده و امن برای شرکت‌کنندگان در زنجیره تأمین فراهم کنند، در حالی که قراردادهای هوشمند فرآیندهای مالی را خودکار و ساده‌سازی می‌کنند، نیاز به واسطه‌ها را کاهش داده و ریسک‌ها را به حداقل می‌رسانند. از طریق تجزیه و تحلیل جامع از روش‌های فعلی صنعت و مطالعات موردی، این مقاله بینش‌هایی در مورد تأثیر تحول‌آفرین فناوری بلاکچین بر تأمین مالی زنجیره تأمین ارائه می‌دهد و پیشنهاداتی برای پذیرش و بکارگیری این فناوری و تحقیقات آینده ارائه می‌نماید.



در ادامه، مقاله دوم «معاملات وثیقه ای تحت پلتفرم تامین مالی زنجیرهای» به قلم آقایان وحید صیامی و دکتر فردوس باقری، ارایه شد.
«حق وثیقه» بر اموال منقول، یکی از ضمانت اجراهای قانونی و قراردادی نوین در معاملات تجاری همراه با اعتبارات تجاری 3و قراردادهای تامین مالی تجاری توسط موسسات مالی 4است؛ که از مهمترین ابزارهای توسعه دسترسی به اعتبارات در کشورهای در حال توسعه نیز به شمار میرود. معاملات وثیقهای مورد توجه نهادهای بین- المللی بوده و وضعیت آن در کشورهای جهان هرساله اندازهگیری میشود.
در ایران با وجود تعریف انواع حق وثیقه در قوانین موجود و در دست تهیه، اجرایی ساختن و استنادپذیری حق وثیقه در برابر اشخاص ثالث با کاستیهایی روبرو است.
زنجیرههای تامین عبارت از مجموعهای از بنگاههای دارای همکاری استراتژیک و بلندمدت با معاملات مکرر میباشند؛ از اینرو امکان ردگیری و استنادپذیری معاملات وثیقهای نزد طرف ثالث در زنجیره تامین با دشواری کمی روبرو است.
پلتفرمهای تامین مالی زنجیرهای بهعنوان محلی که چندین زنجیره تامین مالی در آنها حضور دارند، مناسبترین محل برای معاملات وثیقهای بوده، میتوانند نقطه شروع مناسبی برای تحول حق وثیقه و گسترش بکارگیری آن باشند.

همچنین مقاله سوم با عنوان «کاربست رویکردهای مولد سازی داراییها در بستر خدمات مالی»، توسط علی میری ارایه شد. در این مقاله آمده است :پذیرش و نفوذ دارایی‌های دیجیتال در سیستم‌های سنتی مالی و تنظیم‌گری توسعه محور در کنار افزایش آگاهی بخشی و شناخت عمومی نسبت به مولدسازی دارایی‌ها از طریق توثیق دارایی دیجیتال از جمله مهم‌ترین روندها و مسائل اتی این صنعت خواهد بود.