سید ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به استفاده بیش از 80 درصد از کاربران از فیلترشکنها، گفت: فیلترشکنها ابزاری علیه امنیت شبکه بانکی کشور هستند.
به گزارش روابط عمومی
پژوهشکده پولی و بانکی؛ سید ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در آیین افتتاحیه یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظامهای پرداخت، سخنرانی خود را حول محور هوش مصنوعی و ارتباط آن با صنعت بانکداری ارائه کرد.
وی با بیان اینکه هوش مصنوعی موجب تحول در زمینههای مختلف شده است و اگر به آن توجه نکنیم از ما عبور خواهد کرد افزود: با ورود هوش مصنوعی برخی مشاغل حذف خواهند شد اما باید توجه داشته باشیم که از ظرفیتهای هوش مصنوعی درست استفاده کرده و از آن بهره ببریم.
هاشمی با بیان اینکه باید به جای انکار بر این فناوری مسلط شویم؛ ادامه داد: هوش مصنوعی نظارتپذیر نیست و از اتم قدرتمندتر است.
وی ادامه داد: انقلاب صنعتی چهارم از منظر مجمع جهانی اقتصاد ۸ بعد مختلف دارد که یکی از آنها مسئله تغییرات شغلی و مهارتهای انسانی است تاکید کرد: اگر به ابعاد مختلف تغییرات در انقلاب صنعتی چهارم توجه نکنیم و از آن عقب بمانیم، تنها مصرفکننده خواهیم بود و آسیب خواهیم دید.
هاشمی شروع انقلاب پنجم صنعتی حوزه ارتباط موثر را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: در این مرحله باید کسبوکارها خودشان را جای مشتری بگذارند و با نگاه مشتری خدمات خود را طراحی و ارائه کنند.
وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: در حوزه هوش مصنوعی در گذشته گفته میشد که تلاش میکنیم تا دادهها را جمعآوری کرده و از آن الگویی را به دست آوریم و از آن برای ارائه خدمات به مشتری استفاده کنیم که این مسئله دیگر موضوعیت ندارد.
وی اضافه کرد: پس از کرونا متوجه شدیم که سطح نیاز به ارائه خدمات، بین افراد مختلف جامعه برابر نیست و باید خدمات مبتنی بر سطوح مختلف جامعه تعریف شود که برای این مسئله نیازمند پردازش دقیقتری از دادهها و اطلاعات هستیم.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه توسعه اقتصاد دیجیتال و زیرساختهای ارتباطی و اطلاعاتی (ابری)، زیست بوم هوش مصنوعی و نظام هوشمند اطلاعات سلامت از نکات موجود در قانون هفتم محسوب میشوند گفت: اکنون پیشنویس سند حکمرانی داده آماده است و کارگروه اقتصاد دیجیتال دولت یکی از مواردی است که اگر به درستی از آن استفاده شود میتواند خیلی راهگشا باشد.
او با تاکید براینکه باید از دادهها در راستای ارتقای کیفی خدمات به مردم استفاده شود؛ گفت: با توسعه فناوریها به صورت مطلق مصرف انرژی افزایش یافته است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در ادامه به جایگاه ایران در زمینه پذیرش هوش مصنوعی پرداخت و با بیان این که در ایران با وجود این که تلاشهای خوبی در این زمینه انجام شده است، تاکید کرد که این تلاشها هنوز کافی نیست.