همایش دو روزه بانکداری نوین و نظامهای پرداخت با محوریت «زیست بوم بانکداری هوشمند؛ حکمرانی دیجیتال و نظارت فناورانه» پایان یافت.
به گزارش روابط عمومی
پژوهشکده پولی و بانکی؛
اصغر ابوالحسنی؛ قائم مقام بانک مرکزی در اختتامیه یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظامهای پرداخت گفت: تغییر تنها چیزی است که در دنیا ثابت است و نظام بانکی نیز از این موضوع جدا نیست و بانک مرکزی باید معادل سرعت جهانی تغییر کند و بانکها نیز در مقایسه با خارج باید تغییر کنند به همین منظور کارگاههای با عنوان مقررات گذاری رمز ارز در این همایش گنجانده شده بود.
وی افزود: در این همایش درباره ریال دیجیتال و حکمرانی ریال صحبت کردیم و بانک مرکزی ایران همراه با چهار کشور این موضوع را به صورت آزمایشی در حال امتحان کردن است.
ابوالحسنی با اشاره به اینکه یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظامهای پرداخت بر زیست بوم بانکداری هوشمند، بانکداری دیجیتال و نظارت فناورانه متمرکز بود، گفت: این همایش را در۲ روز برگزار کردهایم و از سال ۹۰ تاکنون بانکداری دیجیتال برگزار میشد؛ اما عنوان آن را امسال به بانکداری نوین و نظامهای پرداخت تغییر دادهایم.
قائم مقام بانک مرکزی اظهار کرد: امسال اولین سالی بود که قانون جدید بانک مرکزی اعلام شد و تلاش کردهایم در پرتو این قانون همایش را برگزار کنیم. ۲۴۰ مقاله به همایش رسیده و ۱۸ مقاله در سالنهای اصلی و فرعی ارائه شده است که مورد نقد و بررسی قرارگرفته است.
وی افزود: در این همایش ۳۵ غرفه و ۸۰ بانک و شرکت فعالیت داشتند ۸ عنوان سخنرانی و ۱۰ نشست تخصصی با مشارکت بیش از ۷۰ صاحب نظر برگزار کردهایم.
قائم مقام بانک مرکزی تاکید کرد: اولین موضوع همایش بانکداری نوین، هوشمندسازی و کاربرد هوش مصنوعی در بانکداری نوین بود که در کارگاههای تخصصی مورد بررسی قرار گرفت دومین محور تغییر نگرش به زیست بوم نظامهای پرداخت بود. برای توسعه زیست بوم نظامهای پرداخت باید به تحول در نوآوری و تنظیم گری در نظارت بپردازیم و مقررات باید به روز رسانی و ضابطهمند شوند.
ابوالحسنی گفت: موضوع دیگری که در همایش به آن پرداخته شده فصل ۱۳ برنامه هفتم بود که طبق آن باید دستگاههای ذی ربط در موضوع اعتبار سنجی کارهایی انجام دهند که مدل جدید اعتبار سنجی از سه ماه پیش رونمایی شده و امیدواریم بتوانیم از آن استفاده و مردم را یاری کنیم.
وی افزود: لزوم افزایش امنیت و شفافیت در نظام پرداخت یکی دیگر از موضوعات همایش بوده است شفافیت حقوق همه است و بانک مرکزی باید به این موضوع توجه کند. امنیت اطلاعات و سایبری از مسائلی است که باید مورد توجه جدی قرار بگیرد و ما از همه عزیزانی که در این همایش حضور داشتند تشکر میکنیم.